Kontratenorens värld!

Onsdag 12 september, kl 19.30
Församlingsgården (bredvid Stora Kyrkan), Östersund

Peter Mellgren kontratenor
Kristen Snyder flöjt
Lena Byström fagott
Stefan Nilsson cembalo

Den har kallats änglarnas röst. Född och bortglömd genom förtryck. Ändå kan vi inte sluta att fascineras.

Kontratenoren har en självklar, men på våra breddgrader, exotisk plats i musiken. Även om vi knappast reflekterar över när popsångaren använder sin falsettröst så skapar det nästan alltid en reaktion när en klassisk sångare gör det samma. Det här är en föreställning med en man som sjunger likt en kvinna och förklarar varför. Vi får lyssna på vacker musik av bl.a. Caccini, Purcell, Händel och Judas Priest.

Peter Mellgren är uppvuxen i Brunflo och på Frösön. Han startade sin musikaliska bana som hårdrockssångare sjungandes låtar av bl.a. Metallica och Iron Maiden. När han började studera vid Liljeholmens folkhögskola fastnade han för den klassiska sången. Efter några ”om” och lite ”men” gick han ett år på Birka folkhögskola för att därefter studera på universitetet i Trondheim där han tog sin examen i klassisk sång i maj 2011.

Peter är bosatt i Ås och senast aktuell då han medverkade i SVT:s påsksändningar från Stora kyrkan i Östersund 2012. I detta program framträder han tillsammans med tre välrenommerade jämtländska musiker.

Inträde: 120 kr / 80 kr (stud)
Medlemsrabatt: 20 kr
Förköp på CityShop/ticnet (samma pris som vid dörren)

Presenteras i samarbete med Estrad Norr & Svenska kyrkan Östersund

Du måste vara inloggad för att kommentera.

  • [url=http://buy-sildalis.party/]sildalis[/url] [url=http://clonidineadhd.cricket/]clonidine 0.2mg tablets[/url] [url=http://sildenafil.loan/]sildenafil citrate tablets ip 100 mg[/url] [url=http://buy-retin-a.eu/]retin-a[/url]