Marius Neset Quintet

torsdag 21 mars, kl 19.30: Gamla teatern

Förband från Birka jazzlinje kl 18.30

Marius NesetHans svindlande sinne för det oväntade gör hans musik ständigt utmanande och överraskande. Marius Neset spås en lysande framtid och han är redan nu en av de som verkligen präglar hur jazzen låter – idag och i framtiden.

Den enda musikern bosatt i Europa som tog sig in på Downbeats lista ”25 for the future, that will shape the future of the jazz in the years to come” för ett par år sedan var saxofonisten Marius Neset. Ett av många bevis på hans höga nivå. Nesets egenkomponerade musik är ömsom kantig och ekvilibristisk, med plötsliga taktbyten, och ömsom lyrisk och svindlande vacker, Det händer hela tiden nya och oväntade saker i hans musik, där han förstås inspireras av saxofonister som Wayne Shorter och Michael Brecker men även i hög grad av tonsättare som Stravinskij.

För senaste skivan Snowmelt – som består av en svit Marius Neset skrev för London Sinfonietta plus sin egen kvartett – tog han emot ett av Tysklands mest prestigefyllda priser: ECHO Jazz Award. Han arbetar nu för fullt med att komponera ny musik till två kommande skivor.

Men det är inte bara för sina skivor han rosas i pressen. På scen är han en lika lysande uppenbarelse – och ständigt överraskande. Med sig i kvintetten har han internationella toppmusiker från London, Basel och Köpenhamn.

Lineup:
Marius Neset – sax
Ivo Neame – piano
Jim Hart – vibrafon/marimba
Petter Eldh – bas
Anton Eger – trummor

BILJETTER

Entré: 200 kr / 150 kr (medlem i Klubb SAM och Jazz i Jemtland). Studerande/ungdom: 100 kr. Stud/ungdom medlem 80 kr.

Förköp: www.jazzijemtland.se & Visit Östersund (turistbyrån) 063 – 701 17 00

TILLGÄNGLIGHET

Gamla Teatern är fullt ut tillgänglig för personer med funktionsvariationer. Hörselproppar finns i kassan. Tillgången och närheten till buss, kommunikationer och parkeringar är god.

Presenteras i samarbete med Jazz i Jemtland och Musik Västernorrland.