Markus Krunegård

Nytt datum! Söndag 1 maj, kl. 19:00, Gamla Teatern, Östersund
Köp biljett här!

Krune1-foto-Andreas-Sjödin

Markus Krunegårds akustiska vår – den mest omfattande turnén i karriären hittills!

Markus Krunegård har turnerat i olika konstellationer genom åren – som frontman i Hets!, Laakso och We Are Serenades – men framförallt som den soloartist vi lärt känna honom som sedan debuten med Markusevangeliet 2008. Under det senaste året har han skrivit låtar tillsammans med svenska och internationella artister, släppt ett hyllat femte studioalbum, en EP och även varit aktuell med miniserien ”Krunegård och Jinder på turné”. I vår väntar över 30 akustiska spelningar på teatrar och konserthus, den mest omfattande turnén hittills i Krunegårds solokarriär.

”När jag gick av scenen efter sommarens sista konsert var jag och bandet nöjda, turnén var slut och jag såg fram mot vardag och ensamhet. Väl tillbaka i logen plingade min mobil. Min bokare skrev: ”Vill du göra 30 konserter våren 2016?” Jag hade bett honom kolla om det fanns möjlighet att göra typ 3 konserter själv med gitarr, nu föreslog han alltså 30. Just då, svettig och färdig kändes det som Jupiters högsta berg skulle bestigas, men nu och framför allt i vår när vardagen fått verka vet jag hur glad jag kommer vara över att få göra det här” berättar Krunegård.

När Markus Krunegård åker på turné i vår blir det alltså ett 30-tal konserter i betydligt mer nedskalad tappning än vad vi vanligtvis ser honom i. Det blir en akustisk turné genom landet med konserter på några av landets mest berömda teatrar och konserthus, plus tre konserter i anrika Hagakyrkan i Göteborg. Turnéns premiär blir den 11 februari på Reginateatern i Uppsala och därefter väntar spelningar från Luleå i norr till Ystad i söder.

”Det blir något annat, att utan sitt gäng ”bara” framföra låtarnas hårda kärna utan lull lull och extra allt. Som stand-up comedy, det svåraste och kanske också det ädlaste man kan göra på en scen, minus humor” berättar Markus vidare.

På Markus to-do lista innan turnépremiären i februari står bland annat ”vinterdäck” och ”bra skor”, men också ”nån ny låt”, ”rita o trycka upp nya T-shirts” och att ”ha nåt vettigt att säga mellan låtarna”.

”Vanliga turnéer är som klassresor eller ambulerande cirkus-sällskap. Det här kommer bli mer som en road trip med några få vänner och det ser jag fram mot. En road trip där jag dessutom får se städer som jag aldrig annars hamnar i, Kalmar, Halmstad och Ystad med flera…” avslutar han.

2014 var ett intensivt år för Markus som efter ett hyllat femte albumsläpp åkte på en utsåld höstturné. Turnén dokumenterades och resulterade i miniserien ”Krunegård och Jinder på turné” som kommer att sändas i repris på SVT under hösten. Serien uppmärksammades bland annat av DN som ”intressant, och roligt, och spännande. Och helt fantastisk tv”.

För drygt två veckor sedan stod Markus på Globens scen under insamlingskonserten ”Hela Sverige skramlar” till förmån för människor på flykt genom Europa. Hans låt ”Korallreven & Vintergatan” framfördes ihop med Mauro Scocco som han även har samarbetat med tidigare.

Söndag 14 februari, kl. 19:00, Gamla Teatern, Östersund Söndag 1 maj, kl. 19:00, Gamla Teatern, Östersund
Entré: 275 kr.
Förköp: Visit Östersund / Tickster.com
Köp biljett här!

Presenteras av Klubb SAM och Live Nation i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.