Northern Resonance (SAM Local Station)

torsdag 21 oktober: Norra Station café, kl 20.00

Northern ResonanceLiveklipp från Stallet, mars 2021

En storslagen klangfull stråktrio – live på SAM Local Station. Grammisnominerade 2021!

Northern Resonance tar nyskriven folkmusik in i enorma ljudlandskap med publiken i sitt fulla fokus. Med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger.
Northern Resonances mål är att skapa en plattform där de möter publiken och ger människor chansen att bevittna ett drivet samspel och lyssna till storslagna kompositioner. I strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna av viola d’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan. Northern Resonance är mötet där instrumentens potential och traditionernas gränser prövas för att bryta ny musikalisk
mark.
Northern Resonance består av de tre väletablerade musikerna Anna Ekborg, Jerker Hans-Ers och Petrus Dillner. Deras olika bakgrunder inom folkmusiken resulterar i briljerande kompositioner som på ett medryckande sätt fångar lyssnarens fulla fokus.

Anna Ekborg – viola d’amore
Jerker Hans-Ers – hardingfela
Petrus Dillner – nyckelharpa

BILJETTER
Förköp via Tickster och Visit Östersund
Ordinarie: 150 kr
Medlem i klubb SAM: 120 kr
Studerande: 100 kr
Studerande medlem: 80 kr
Barn under 13 år går gratis.
Biljetter släpps inom kort!
BOKA BORD OCH ÄTA?
Om du vill ha en särskild bordsplacering och vill äta middag, så hör av dig till Norra Station café på tel: 063 – 6631213. Sista matbeställning senast kl 19.TILLGÄNGLIGHET
Handikappvänlig ingång och toalett finns. Personliga assistenter går gratis.

Konserten arrangeras i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Region J/H, Kulturrådet, Östersunds kommun, Norra Station, TeloGott och Studieförbundet Bilda.