PETER KNUDSEN EIGHT (Support: Dear Divine)

Konsert med Peter Knudsen Eight

Konsert med Peter Knudsen Eight

JAZZKÖKET

ONS 6 MARS, kl 19.30

Östersundsfödde pianisten Peter Knudsen tar allt större plats på den musikaliska scenen. Både som den utomordentligt fine pianist han är, men också som kompositör och arrangör. Tidigare har vi bland annat hört honom i lågmäld triosättning med finstämda arrangemang av Ravels och Debussys musik och i ett Peterson-Berger-program tillsammans med Joakim Milder.

Nu är han aktuell med sin senaste skiva ”Sagas of the Present” som fått fin kritik av landets jazzskribenter. Där har han skrivit och arrangerat musik för fem blåsare, piano, bas och trummor. Arrangemangen är sofistikerade med vackra klanger och utsökt formade harmonier, med ett temperament som är mer nordeuropeiskt än amerikanskt, med en dos av nordiskt vemod. Till Östersund har han med sig hela sitt 8-mannaband!

Emil Strandberg-trumpet; Andreas Gidlund-saxofon, klarinett, flöjt; Gustav Rådström-saxofon, klarinett; Thomas Backman-sax, basklarinett, flöjt; Lisa Bodelius-trombon; Peter Knudsen-piano; Pär-Ola Landin-kontrabas, Konrad Agnas-trummor.

Kvällen inleds med besök av ungdomarna i gruppen Dear Divine, som är en av jokrarna i årets Musik Direkt!

Entré: 120 kr / 80 kr (medlem i klubb SAM samt medlem i Staffes Jazzklubb)

Förköp: City-Shop/TicNet

Medarrangör: Estrad Norr, Studieförbundet Vuxenskolan

Du måste vara inloggad för att kommentera.