Quilty (+ Myriam Lundberg)

quiltyTorsdag 16 februari 19:30, Gamla Kyrkan Östersund

Lokal särskild gäst: Myriam Lundberg

QUILTY

IRLÄNDSK FOLKMUSIK NÄR DEN ÄR SOM BÄST!

Quiltys tolkning av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr. Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till bredden fylld av spelglädje, humor och allvar, och kanske några överraskande musikaliska upptåg.

Quilty är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Bandet bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och orkestersamarbeten. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska ”inspirations-kickar” genom Quilty. Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och fortsatt att hänföra sin publik i över 20 år.

Dag Westling – sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle
Gideon Andersson – cittern, bodhran, gitarr, sång
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr

MYRIAM LUNDBERG

3Inledningsvis den här kvällen får vi även lyssna till en fantastisk lokal artist som heter Myriam Lundberg! Vi är många som känner henne från hennes många år som körledare för kören Mozaik, sångpedagog, dansare och en stor förebild för många i kampen för mänskliga rättigheter, särskilt genom hennes engagemang för Västpapua. Hon är född i Schweiz och flyttade i unga tonåren till Dublin där hon ägnade sin tid åt irländsk folkmusik. Hon är ytterst sparsam med att uppträda i egen regi och vi är väldigt glada att hon tackat ja till att spela på klubb SAM!

BILJETTER
Förköp: 150 kr / 80 kr (stud), via Tickster och Visit Östersund
I dörren: 180 kr / 100 kr (stud).
Medlemmar i Klubb SAM har 20 kr rabatt.

Konserten presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.