SAM Local Station: Jonna Hylén Duo + Bottleneck John

måndag 30 september, kl 19.00: Norra Station café
Jonna Hylén
SAM Local Station är scenen där vi i intim och avslappnad miljö vill lyfta fram de artister och musiker som bor i Jämtland/Härjedalen och gärna få till spännande möten mellan olika genrer och generationer.

Jonna Hylén kommer från Revsund och gör egenskriven musik som är en blandning av vispop, folk och jazz. De svenska texterna spänner mellan melankoli och glädje och väcks till liv genom lekfulla musikarrangemang. Med sig har hon basisten Michaela Groth. Det var Jonna som stod för musiken under teaterföreställningen Jakten på Nils Holgersson i somras!
Bottleneck John
Kvällens andra lokala akt består av Johan ”Bottleneck John” Eliasson på sång, gitarr, mandolin & diddley-bow. En konsert som bjuder på blues, hokum & spirituals med rötterna djupt nere i 1920/30-talets Mississippidelta.
Musik som är intensiv, rå och tempofylld men även tillbakalutad och
känslosam. Det är blues som det lät för länge sedan, vi bjuds på en musikalisk tidsresa där publiken får höra personliga tolkningar av legendarer som Robert Johnson, Leadbelly, Son House, Muddy Waters och Blind Willie Johnson men även Johans egna låtar. Johan har spelat på en mängd scener runt om i Europa och USA och nu får vi chansen att höra honom hemma i Östersund! Missa inte!

Förköp via Tickster och Visit Östersund: 100 kr / 60 kr (medlem i Klubb SAM)
Biljetter säljs även i dörren – OBS! vi tar ej kontanter!
Gratis för barn under 13 år.

Presenteras i samarbete med Kulturrådet, Östersunds kommun, Bilda studieförbund, Norra Station, TeloGott och Frejas bakeri.