Sara Parkmans Skog

Fredag 31 mars 19:30, Gamla Tingshuset i Östersund (insläpp kl 19)

sara_blueberryzMed musikens hjälp kliver vi rakt in i Sara Parkmans skog. Här trängs ömheten med vemodet, det gnisslande rostiga med det sköra och vackra. Sara Parkman har i sitt debutalbum ”Sara Parkmans Skog”, tillsammans med Hampus Norén, vävt ihop ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, fäbodrömmar och flödande fioler. Det är skört och naket, storslaget och heligt. Det är det inre rummet som blir till allmänning.

Sara Parkmans skog är en urskog att gå runt i, ett inre rum, en katedral i mossgrönt. Det är en vandring mellan musikens olika rum där det råder råhet, glasverandor, skörhet och missionshus i soluppgång. Det är folkmusik som möter skog, pop och klubbmusik som möter stad, musik som möter njutning, innerlighet och respekt. Näcken som hänger med TatU och ett jädra mayhem i träskor.

Sara Parkman, som har sitt ursprung i Västernorrland, är folkmusiker, konstnär och aktivist. Senast vi såg henne i Östersund var det som en del av Riksteater-turnerande Fäboland, en feministisk och upplysande föreställning som gjorde upp med sunkig nationalism och historieförvanskningen att män skulle ha uppfunnit folkmusiken. Fäboland sålde slut i stora delar Sverige, och till dig som upptäckte Sara Parkman då vill vi bara hälsa att det finns mer att upptäcka. Ack, så mycket mer. Obligatorisk närvaro!

”Med sitt första soloalbum Sara Parkmans Skog visar musikern och aktivisten Sara Parkman ännu en gång att hon är den unga generationen folkmusikers stora geni. Det är många år sedan jag hörde någon som på allvar tog den svenska folkmusiken någonstans där den aldrig varit förut, men Parkman gör det med en sällan skådad självklarhet.” – LIRA

Sara Parkman – sång och fiol
Shida Shahabi – synth och sång
Isabell Gustafsson – Ny, synth
Konrad Agnas – trummor

BILJETTER
Förköp (billigast!) säljs via Tickster och Visit Östersund á 120 kr / 80 kr (stud).
I dörren: 150 kr / 100 kr (stud)
Medlemmar i klubb SAM har 20 kr rabatt.

Sara Parkmans Skog live i buren under Musikhjälpen i Örebro, december 2016 (SVT)

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Frejas bakeri och TeloGott.