Sirocco

fredag 20 september, kl 19.30: Gamla Tingshuset

Sirocco

Foto: Amanda Lindgren

Sirocco är fyra enastående musiker som framför längtansfulla sånger på språken latino, jiddisch, hebreiska och arabiska. Bandet tar publiken med på en världsomspännande resa. Med hjärtat i Spanien görs nedslag på Sydamerikas slätter, i den judiska musikkulturen i New York, i Mellanöstern, samt i den judiska och arabiska sångskatten från det medeltida Andalusien. De musikaliska influenserna kommer bland annat från sydamerikansk folkmusik och flamenco.

Djupt känslosamt, vackert, vemodigt och livsbejakande är ord som beskrivit Sirocco och som gett gruppen ett namn inom den svenska folk- och världsmusikscenen. Kärnan i bandet utgörs av  sångerskan Sofia Berg-Böhm och Patrik Bonnet (en av Skandinaviens främsta flamencogitarrister som även trakterar det arabiska stränginstrumentet oud) och förra året anslöt de nya medlemmarna cellisten Hanna Stenlund-Monthan och slagverkaren Fredrik Gille. Gruppen har gett ut ett album ”Amirim” som släpptes 2014 och finns på Spotify.

BILJETTER
Förköp via Tickster och Visit Östersund: 180 kr / 120 kr (medlem i Klubb SAM) – FÖRKÖP FINNS HÄR!
Biljetter säljs även i dörren till samma priser (swisch och kontokort, OBS vi tar ej kontanter!)

Gratis för barn under 13 år.

BLI MEDLEM I KLUBB SAM – FÅ MEDLEMSRABATT PÅ KONSERTEN!
Du kan bli medlem i föreningen Klubb SAM genom att betala medlemsavgiften till oss på förköp via Tickster. Skriv ut/spara medlemskvittot och ta med till Klubb SAMs kassa vid någon av våra konserter, så får du ett medlemskort där samt fylla i ett medlemsformulär.
Medlemsavgiften för 2019 är 100 kr resp. 30 kr för studerande och ungdom upp t.o.m. det år man fyller 20 år. Medlemskortet gäller året ut.
Du kan även köpa ditt medlemskort i kassan vid konserten! (Vi tar som sagt endast swisch och kort i kassan, ej kontanter)

TILLGÄNGLIGHET

Det finns en hiss upp till Tingssalen från baksidan för personer med funktionsvariation.

Konserten arrangeras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Kulturrådet, Östersunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.