Snakka San & Sver

100procent Folkhall EP (2400x2400 300dpi)FRI ENTRÉ HELA KVÄLLEN FÖR DIG MED
2-DAGARS YRANBILJETT!

I samarbete med klubb SAM, klubb 3, J/H Spelmansförbund och Gamla Tingshuset, har Yran bjudit in Snakka San & SVER till en konsert där den jämtländska publiken för första gången får möta den nya genren Folkhall. När göteborgs dancehall-snubbe Snakka San mötte folkmusikerna i SVER, så blev resultatet 100 % Folkhall!


LÄR DIG DANSA SCHOTTIS TILL REGGAE, KL 18 (GRATIS!) 

Innan konserten, så erbjuds chansen att gratis komma och lära sig folkdansen schottis på Tingshuset! Efter en timme kommer alla att kunna dansa den gedigna folkliga dansen! Visste ni att det går utmärkt att dansa schottis till reggae?!


SNAKKA SAN & SVER – KONSERT, KL 20 
ENTRÉ utan 2-dagars: 100 kr

Göteborgstoastaren Snakka San och de norsksvenska folkmusikerna SVER, hittade varandra under ett jam 2011 och de blev snart istället ett band med namnet Snakka San & SVER, och genren ”folkhall” var därmed skapad. I år släpptes EP:n ”100 % folkhall” och på den finns bl.a. singeln ”Boom boom blam blam blam” som snurrat flitigt på P3 och låten ”Bankman Gangster” som var den första de gjorde tillsammans. De beskriver sin musik som ett norskt folkdjup blandat med göteborgsk dancehall, och ”folkhall” – det är att både bli tagen på allvar som människa och att skaka vardagens bekymmer ur kroppen.

Kolla in BOM BOM BLAM BLAM BLAM på YouTube så fattar du vad som gäller, klackarna i taket 🙂


KLUBB 3 MED DANS och JAM, ca kl 21 
(Samma entré som ovan!)

Efter konserten fortsätter kvällen på Tingshuset med dans för hela slanten. Bl.a. kommer musikerna från SVER, Elin Jonsson och Johanna Karlsson (Limbohofvet, Årets Huldra 2010), att spela till dans och många andra formidabla folkmusiker från trakten!
Fritt fram för alla att komma och jamma loss i diverse polskor, schottisar och valser!

Fiket Café Tingshuset har öppet under kvällen!

 

 

Du måste vara inloggad för att kommentera.