TALKING TIME – ELLIKA FRISELL/RAFAEL SIDA/ROBIN COCHRANE + KLUBB 3

Fredag 4 maj, Gamla Tingshuset

Talking TimeKonsert + Dans!
18.00 – En timme gratis dansworkshop i folkdans med Klubb 3
19.30 – Konsert med Talking Time
ca 20.45 – Dans till levande folkmusik (bl.a. Ellika Frisell).

Den nya spännande folkmusiktrion Talking Time formades förra året när slagverkaren Robin Cochrane träffade violinisten Ellika Frisell och slagverkaren Rafael Sida och de började experimentera med svensk folkmusik och slagverk utifrån afrikanska rytmer och flamenco. Resultatet är ett luftigt sound, där slagverket får ta stor plats men där fiolen har stor frihet och en Bingsjö-polska kan förvandlas till en västafrikansk Takamba eller en spansk Bulerias i en handvändning!

Ellika Frisell är en av Sveriges mest kända spelmän sedan 80-talet, som gått i lära hos bland andra Päkkos-Gustav från Hälsingsland. Hon har tidigare hörts med bl.a. Filarfolket, Den Fule och Ellika & Solo.
Rafael Sida började som rockstjärna i Mexiko och kom till Sverige på 1970-talet. Sedan många år turnerar Rafael Sida med Ale Möller band.
Robin Cochrane känner vi som en mångsidig musikant som växte upp i Östersund, där han hörts både som slagverkare och keyboardist med bl.a. Kape, SoundRiot, Abjeez och P-danjelsa. Sedan några år tillbaka bor han i Stockholm och hörs med flera av de största namnen inom reggae, folk- och världsmusik.

Inträde: 100 pix på både förköp och i dörren!
Medlemmar i Klubb SAM och Spelmansförbundet J/H: 20 kr rabatt!

TILLGÄNGLIGHET

Gamla Tingshuset saknar handikappanpassad entré och handikappanpassad WC.

Förköp finns via Tickster samt Visit Östersund.

Konserten presenteras i samarbete med Region Jämtland/Härjedalen ”Kulturstöd”, Östersunds kommun, Kulturrådet, Spelmansförbundet J/H, Studieförbundet Vuxenskolan, Medborgarskolan, Frejas bakeri, TeloGott.