Triakel (SAM Local Station) OBS! INSTÄLLT

onsdag 27 maj, Norra Station Café, kl 19.00

OBS! INSTÄLLT PGA CORONA!

TriakelAkustiskt och intimt, intensivt och drabbande, med en trio som verkligen funnit varandra i ett nära samarbete. Emma Härdelin (Garmarna, Breda Gatan) på sång, Kjell-Erik Eriksson (Hoven Droven, Breda Gatan, Bo Lyckligs Orkester) på fiol och Janne Strömstedt på tramporgel ger tyngd och ett slags återhållen dramatik åt låtar med ursprung i främst Jämtland och Hälsingland.

Triakel har sitt ursprung i ett nyårslöfte. Efter ett gemensamt firande infriade Kjell-Erik och Janne sitt avtal om att uppträda tillsammans med tramporgel och fiol i december 1994. Resultatet blev lyckat och en fortsättning angelägen. Duon förstärktes av Emma Härdelin på sång och gruppen var därmed komplett. Sedan starten 1995 har Triakel turnerat flitigt inte bara i Sverige utan även i ett tjugotal länder i Europa, Asien och Nordamerika. Förra året släpptes deras sjätte album ”Händelser i Nord”, med visor som skildrar olika livsöden där mycket kretsar kring tragiska skeenden såsom mord och olyckor, och utspelar sig i våra nordliga landskap. Alla berättelser har en gång ägt rum i verkliga livet.

Trion vann nyligen pris som Årets Grupp vid Folk- och Världsmusikgalan i år (2020) och de nominerades även till Årets Manifestpris för sitt senaste album! Missa inte denna intima konsert med dessa norrländska storheter!

BILJETTER (släpps på förköp på Tickster och Visit Östersund i början av maj)

180 kr / 150 kr (medlem i Klubb SAM) / 100 kr (studerande)

TILLGÄNGLIGHET

På Norra Station är det enkelt att ta sig in i lokalen för personer med funktionsvariation och där finns en handikappanpassad toalett.

Konserten presenteras i samarbete med Norra Station, Region J/H, Studieförbundet Bilda, Östersunds kommun, Kulturrådet, TeloGott.

SAM Local Station är en scen och konsertserie för intima möten med musikaliska profiler från Jämtland och Norrland som rör sig inom olika musikstilar med olika bakgrund med särskilt stöd från Region J/H.