Vårhäppening: Ale Möller Band, Bjäran, Bengan Jonasson!

Skärtorsdagen 17 april, första band på scen klockan 19:00, G:a Tingshuset. OBS! Endast ståplats! Köp dina biljetter här!

Klubb SAM presenterar med stor glädje vårens stora häppening med Ale Möller Band, Bjäran och Bengan Jonasson!

Ale Möller Band

Ale Möller Band
Ale Möller har sedan länge gjort sig känd, både nationellt och internationellt, som vår främsta nyskapare inom folk-och världsmusik. Han bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll, alltid med de oväntade mötena i fokus. Få kan som Ale Möller skapa tokglädje både på och utanför scenen. Han är en multi-instrumentalist som använder ett brett utbud av märkliga instrument på sin jakt efter nya klanger. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken.

Med en Grammisnominering (2013) för albumet Argai i bagaget är Ale Möller Band återigen turnéaktuella. Titeln Argai betyder ”Välkommen, stig på” på det västafrikanska språket fula, som talas av fulanifolket. En omtumlande resa till Västafrika och arbete med musiker därifrån har inspirerat bandet. Precis som på tidigare album så vävs nytt material ihop med traditionell musik från olika delar av världen. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte bara bottnar direkt i de medlemmarnas bakgrund, utan även i deras styrka som musikanter.

Ale Möller Band består av: Ale Möller, Maria Stellas, Mamadou Sene, Magnus Stinnerbom, Sebastian Dubé och Rafael Sida Huizar.

Affischbild bjäran
Bjäran

Tungt, rytmiskt och svängigt! Bjäran spelar folkmusik med fokus på ös. På fiol, mandola, saxofoner och afrikanskt slagverk spelar de traditionella så som egna låtar på ett tight och säkert sätt. Bjäran utsågs till ’Årets Nykomling’ på Folk- och Världsmusikgalan i Umeå i år och snart släpper de sitt debutlbum ”Ack ve”. En av de hetaste folkmusikgrupperna just nu!

Bjäran består av Algot-duon Magdalena Eriksson och Mattias Mårtensson, samt Peter Bonde och Christian Cuadra.

Bengan Jonasson

bengan
Folkton på elbas – går det? När man får höra Bengan Jonasson spela på sina basar så finns det inga tvivel om det! Han är en basvirtuos som spelar oerhört vackert! Bengan är uppvuxen i Dalsland och hamnade via studier på bl.a. Birka Folkhögskola, på Kungliga Musikskolan, där han utbildade sig som folkmusiker för bl.a. Ellika Frisell. Han är numera bosatt i Stockholm och hörs i en rad olika grupper som Dan Reed Band och Gunnel Mauritzon Band, samt i basduon Bas & Bas som han har ihop med Gustaf Hielm.

Entré: 220/120 kr (stud). Medlemsrabatt 20 kr.
OBS! Endast ståplats!
Förköp: Östersunds Turistbyrå/Nortic
Köp dina biljetter här!

Presenteras av Klubb SAM i samarbete med MTA Production och Govido/Café Tingshuset.