WILL KIMBROUGH/BRIGITTE DeMEYER + ISRAEL NASH GRIPKA + JOHAN ÖRJANSSON

Söndag 18 mars, kl 19.00
Salongen, Storsjöteatern

Klubb SAM, presenterar stolt – i samarbete med IF Popgeni & Rootsy Live – en AMERICANA-KVÄLL I VÄRLDSKLASS!

Live på scen inne i salongen på Storsjöteatern:

WILL KIMBROUGH (USA)
BRIGITTE DeMEYER (USA)
ISRAEL NASH GRIPKA (USA) (solo)
JOHAN ÖRJANSSON (Falkenberg)

– En helkväll med fyra helt fantastiska artister!

WILL KIMBROUGH: Rootsy Approved artist nummer 1! The Alien! Instrumentalist of the year! Listan på beskrivningar och utnämningar som hyllar Will Kimbrough kan göras oändligt lång. Trots en fantastisk karriär så har Will klivit upp ett rejält steg det senaste året. Han är idag Emmylou Harris förste gitarrist i hennes makalösa kompband ”The Red Dirt Band”. Han har varit många stora artisters gitarrist men att bli utvald av Emmylou är nog de flestas dröm inom americana-världen. Att ställa sig i kanon efter James Burton, Albert Lee och Buddy Miller är så klart smickrande men också ett kvitto på att man är en av de stora. Genom tiderna!

BRIGITTE DeMEYER: Med sig har Will en av de mest hyllade kvinnliga artisterna inom americanan. Brigitte DeMeyer kommer supporta Will och har en ny hylllad skiva Rose of Jericho (den femte i ordningen) med sig som är inspelad med hjälp av Will och flera av de finaste musikerna som Nashville har att erbjuda.

ISRAEL NASH GRIPKA (solo): Israel Nash Gripkas senaste CD ”Barn Doors and Concrete Floors” har definitivt inneburit Missouri-sonens genombrott i Europa. På något märkligt sätt har Gripka lyckats skapa en hybrid mellan klassiker som Neil Youngs “Harvest” och Rolling Stones ”Exile on Main street” utan att för en sekund sluta vara just… Gripka. Med en röst som kan jämföras med John Fogerty och sånger som är i klass med låtarna från Ryan Adams Heartbreaker/Gold period är de förståeligt att pressen instämmer med publiken i hyllningarna av denna urkraft till artist!

Israel Nash Gripka slog igenom stort i Sverige när han turnerade i landet i september förra året. En samstämmig kritikerkår (bl.a. Aftonbladets Per Bjurman och Markus Larsson) upptäckte plötsligt att Israels ”Barn Doors and Concrete Floors” är ett mästerverk inom sin genre. Recensionerna från turnén var överväldigande och nästan alla av de 17 spelningarna i Sverige och Norge var fullsatta. Många fler östersundare än de som fick plats på Marité ville se honom och de som hade lyckan att köpa biljett i tid blev otroligt nöjda! Israel har ”det” som krävs för att bli en av de stora. Ni som gillade honom när han var här med sitt band – till er kan vi lugnt berätta att Israel är minst lika fenomenal Solo! Det upptäckte ingen mindre är Bruce Springsteen i början av året då han trängde sig fram till till scenkanten på en packad klubb i New Jersey för att se om ryktena om den ”nya Neil Young” stämde. Rapporterna säger att en överväldigad The Boss älskade konserten och själv gav Israel tummen upp efter.

JOHAN ÖRJANSSON: Ytterst få hade en aning om vem denna supertalang var för ett halvår sedan. Arrangören för Israels spelning i Falkenberg förra året, hörde av sig till Rootsy och ville ha den unge Johan Örjansson som förband. Han skickade med några youtube-länkar som fullständigt slog knock. En fullfjädrad artist, låtskrivare och sångare som hade kunnat bevaras som hemlighet för nästan alla utanför Falkenberg. Hemma i Falkenberg är Johan hjälte och stjärna. När han själv arrangerade en konsert för 450 personer i Falkhallen i början av året var det utsålt långt i förväg.

En annan som blev knockad av Johan är Israel. Han såg konserten och undrade hur en sådan artist som Johan kan spela förband. Resultatet var att Israel kände att han var tvungen att överpresera för att kunna matcha Johan och bandets framträdande. Det är därför Israel bad om att få ta med sig Johan som support på den här turnén.

Inträde: 200 kr
Förköp: City-Shop/TicNet (Förköpsavgift tillkommer)
Medlemsrabatt: 20 kr